vrijdag 30 januari 2009

Pure Fantasy filmtips!

Pure Fantasy heeft een initiatief gestart om ook meer over films te weten te komen. Men is net met een blog gestart, waarop je trailers van films kunt zien die ze je in het fantasy, horror en Scienes Fiction genre van harte aanraden is het gevolg. Je vind 'm alvast hier! Reviews van de films zullen snel gaan volgen.

En ander leuk nieuwtje: Pure Fantasy gaat in 2009, tijdens hun lustrumjaar, naar alle waarschijnlijkheid ook met een special over games, spellen (bord- en kaart-) en fantastische films komen. Hierin worden games, spellen en films besproken, komen filmfestivals aan bod, willen we spelletjesfreaks aan het woord laten; kortom: zal er nog meer fantasy, SF en horror/suspense de revue passeren. Op dit moment loopt er een enquête over deze veranderingen die je kunt vinden door te surfen naar http://www.ikleesfantasy.nl/. Vul deze in en laat weten wat JIJ zou willen!

Veel schrijvers op Elf Fantasy!

25 en 26 april is het weer tijd voor de Elf Fantasy Fair. Kasteel de Haar in Haarzuilens verandert voor deze gelegenheid in het magische Elfië. Tijdens het evenement zullen auteurs Thomas Olde Heuvelt (Leerling Tovenaar Vader & Zoon) en Adrian Stone (pseudoniem van Ad van Tiggelen) ook aanwezig zijn om boeken te signeren. Ook Jack Lance (Ron Puyn) en Alex de Jong zullen er weer staan in de Pure Fantasy tent om boeken te verkopen en te signeren. Welke andere schrijvers er in de tent aanwezig zullen zijn is op dit moment nog niet bekend gemaakt.
Adrian Stone heeft een lezing voorbereid over religie en spiritualiteit in fantasy. De tijden waarop Adrian en Thomas op de Fair zullen zijn, zullen t.z.t. op deze site te vinden zijn. Adrian Stone heeft nu zijn eigen website gelanceerd en houdt zijn bezoekers persoonlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond zijn boeken. Binnenkort kunt u op de website ook een voorproefje van zijn eerste boek Profeet van de Duivel verwachten. Profeet van de Duivel verschijnt geheel herzien in april 2009 (van de eerste versie is een recensie te lezen op onze site).
Pure Fantasy bestaat dit jaar 5 jaar, dus hebben ze een leuke aanbieding bij de Elf: geen 4 nummers (een jaar) voor 25 euro, maar vijf nummers voor 25 euro! Zie ook hun website! Wanneer het volgende boek van Thomas in de winkels verkrijgbaar zal zijn is op dit moment nog niet bekend. De moeite waard om naar De Elf te gaan en het hem zelf te vragen!

donderdag 29 januari 2009

woensdag 28 januari 2009

Opruiming in ons winkeltje!

We zijn een beetje gek geworden! In ons winkeltje hebben we een groot aantal boeken in de aanbieding gedaan! De voorraadkast puilt namelijk enorm uit, dus uitzoeken maar! Veel boeken hebben een leuke prijsverlaging gekregen, en boeken van 6,00 zijn afgeprijsd naar 4,50 - boeken van 4,50 naar 3,50 en soms nog minder! En daar bovenop krijg je nog eens korting als je meerdere boeken van dezelfde prijs uitzoekt!
Lees de uitleg over deze korting, en klik door naar het winkeltje om je slag te slaan! Om alle aanbiedingen te zien scroll je iets naar beneden - ze staan er allemaal onder elkaar!

Remake Children of the Corn

Zoals je weet wordt de verfilming van Children of the Corn (Satanskinderen) opnieuw gedaan. Een van de hoofdrollen is weggelegt voor Battlestar Galactica actrice Kandyse McClure. Ze speelt Vicky naast David Anders (eerder te zien in de superserie Heroes), die Burt gestalte geeft. Samen zijn zij het koppel dat in the middle of nowhere tegen een bende vreemde kinderen aanloopt in een maisveld. Donald P. Borchers, die de originele verfilming produceerde, schreef het script voor de remake, die later op SCI FI channel zal zijn premiere zal gaan beleven.

McClure zegt dat ze nu dichter bij het verhaal van King zullen blijven dan bij de eerste verfilming het geval is geweest. Het is meer een psychologische thriller dan een slasher, en echt geweld krijg je niet te zien. "I have to say there's a lot of blood. There's definitely a lot of blood. But the stuff with the kids is really what creeps me out. It creeped me out watching it on set, and I imagine after they've rendered and doctored it and put the music in that it'll be even more disturbing. But there is a lot of gore. Not so much as the Saws or The Texas Chainsaw Massacres, but for Children of the Corn there was a lot of fake blood on set."


De remake wordt zeker op DVD uitgegeven zodra het op SCI FI channel is uitgezonden. Volgens McClure is er ook gesproken over een mogelijke bioscoop release en zal de film hoogstwaarschijnlijk we de R-rating meekrijgen. Ze voelt er wel voor om eventueel weer een vervolg te maken op deze remake. Wij hopen alleen maar dat de remake inderdaad trouw blijft aan Kings originele verhaal, en zitten natuurlijk niet weer te wachten op 8 vervolgdelen... Wanneer de film uitgezonden wordt op SCI FI en of dat ook hier in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend op dit moment.
Op Sci-Fi Wire is een interview te lezen met een aantal kinderen uit de remake.

dinsdag 27 januari 2009

The Plant nog niet gelezen?

Als je al die jaren geleden niet in de gelegenheid was (of wellicht nog geen fan van Stephen King) om het verhaal 'The Plant' te lezen op het internet is er nu een nieuwe kans! Charnelhouse heeft de .pdf's met het hele verhaal online gezet. Surf naar deze pagina en klik op de zes verschillende delen om het (Engelstalige) verhaal te lezen.

maandag 26 januari 2009

Under the Dome op You Tube?

Op de site van USA Weekend staat te lezen dat King wellicht zal besluiten om Under the Dome te bewerken voor You Tube. 'N', een verhaal uit Na Zonsondergang (Just past Sunset), is het laatste korte verhaal dat in samenwerking met Marvel Comics in een web-video-serie is omgetoverd. Die samenwerking heeft King geinspireerd om later dit jaar een You Tube video te maken voor Under the Dome. "Such projects are definitely fun," zegt King "But with all these multimedia things, the story is the story still, the book is the book, and that's the source material. As J.R.R. Tolkien might say, 'That's the one ring.' It rules the other one."

Under the Dome voor de USA is in de maak, het script ligt bij de Amerikaanse uitgever op dit moment. Ook in Nederland zal het boek worden uitgegeven: hiervan is nog geen datum of Nederlandse titel bekend.


vrijdag 23 januari 2009

Kings Things februari is online!

Kings Things van februari, boordevol nieuws, recensies en een filmspecial is weer te lezen. In de ditjes en datjes dit keer heel veel nieuws op het front van Nederlandse spannende schrijvers, welke uitgaven van andere schrijvers er nog meer komen in 2009.
En, lekker weer terug van weggeweest: The Missing King!!!!!! Surf, als je ingeschreven bent voor onze gratis Kings Things, naar het archief op de site en duik in ons februarinummer! Nog niet ingeschreven? Kost niets - klik hier!

King goes to the movies interview

King besprak met Borders zijn laatste boeken. Ze praten over Stephen King goes to the Movies (het Engelstalige boek is al verkrijgbaar, hier komt het boek in maart in de Nederlandse vertaling uit), en ook het boek Na Zonsondergang (sinds november in de Nederlandse vertaling verkrijgbaar), met nieuwe korte verhalen wordt besproken. Ook Duma (sinds maart 2008 te koop) komt aan de orde, omdat in Amerika nu de paperback verkrijgbaar is. Je vind het interview hier.

donderdag 22 januari 2009

Fotoposters nu verkrijgbaar!

Er zijn weer nieuwe fotoposters met illustraties van Darek beschikbaar in ons winkeltje! Behalve de kalenders (er zijn er nog maar 2 van 2009!) dus nu ook posters - ook met enkele afbeeldingen die in de kalender zijn opgenomen, maar ook andere illustraties.
De posters zijn allemaal gesigneerd achterop! Afmeting van een poster is 30x42. Ze worden in koker verzonden (pakketpost). De posters kosten 15 euro per stuk.

Meer lezen over Darek en meer van zijn artwork zie je hier. \
Kijken (vanaf vrijdag 23 januari) welke posters te koop zijn (zoek op Darek) kun je hier.

donderdag 15 januari 2009

Hardcover The Stand comic USA

The Stand: Captain Trips komt in hardcover uit bij Marvel. In een officiele persrelease geeft Marvel aan dat deze alleen en exclusief bij de direct market retailers zal worden aangeboden. Dit houdt in dat het boek alleen bij comic verkopers in de USA, online comic verkopers en collected edition verkopers zal worden aangeboden. De verkoop begint op 10 maart om 9 pm local time. Het boek zal de hele serie The Stand: Captain Trips comics bevatten en er zitten 2 covers bij: een cover van de hand van Lee Bermejo en een limited edition gatefold cover van Perkins.
"Marvel is excited to present this unique opportunity to our partners in the direct market who’ve helped make The Stand such a success,” explained David Gabriel, Marvel Senior Vice President of Sales. “We appreciate their overwhelming support for The Stand: Captain Trips and want to thank them with the option of either the regular cover or the limited edition gatefold cover.” Helaas heeft de Nederlandse uitgever geen plannen om The Stand uit te geven, dus als je The Stand (De Beproeving) in strip wilt lezen zul je een USA versie moeten zien te bemachtigen...

zaterdag 10 januari 2009

Nieuwe versie USA The Stand

Er is een slipcase voor The Stand. Het gaat om een wit leren case met graanpatroon, met de titel in zwarte tekst en de naam van de auteur in rode folie. Aan de voorzijde is een ovaal opengelaten, waar doorheen je het boek kunt zien. Preorder voor 20 januari en koop het voor $48,95 ex shipping. Na 20 januari kost het boek $58,95. Je kunt er hier meer over lezen en een order plaatsen.
In de slipcase past de vroeger uitgegeven hardcover van The Stand.

donderdag 8 januari 2009

Filmcollections

Ze zijn er al sinds oktober, maar wij zagen ze voor het eerst: filmcollection boxen van Stephen King. Er is een deel 1 en 2. Op deel 1 staan The Green Mile, Hearts in Atlantis en Dolores Claiborne. Op deel 2 vind je The shining, Stephen King's It en Dreamcatcher. Mocht je dit nieuws in oktober ook gemist hebben: ze zijn nog volop verkrijgbaar!

zondag 4 januari 2009

Nieuw interview Rianne Lampers


Op Ezzulia.nl, de boekensite van Nederland, is opnieuw een interview met Rianne Lampers (schrijfster van o.a. het spannende 'Het Duistere Pact') verschenen. Dit naar aanleiding van de Paul Harland prijs, waar zij in de prijzen viel. Je leest het hier!

zaterdag 3 januari 2009

Kalender Darek 2009 (zeer beperkt!) verkrijgbaar

Deze kalender voor 2009, is gemaakt door de Poolse fanclub van Stephen King, met illustraties van Darek Kocurek. De kalender is nu verkrijgbaar! Alle illustraties hebben te maken met verhalen uit Nachtmerries en Droomlandschappen (Nightmares and Dreamscapes). Rechts bovenin elke maand is het verhaal vermeld (in het Engels). Onderaan staan de dagen van de maand in het wit (zondagen in rood) en de teksten voor dagen en maand zijn in het Pools en Engels. Volg deze link om alle illustraties in de kalender te zien. De kalender is gemaakt op fotopapier dit jaar, wat een prachtige glans geeft! Bovenin zit een spiraal met ophangring. De maten van de kalender zijn 29,5 cm hoog bij 21 cm breed. De kalender kost 20 euro per stuk. Hierbij komen nog wel 2,50 verpak– en verzendkosten bij (binnen Nederland). Voor het buitenland geldt een extra toeslag (TNT tarieven). Voor het totaal van 22,50 kan deze prachtkalender dus voor jou zijn! Wil jij ook zo’n kalender?
Surf snel naar ons winkeltje en bestel er een! De voorraad is zeer beperkt, dus wees er snel bij! !!! OP=OP !!! !!! WEG=PECH !!!

vrijdag 2 januari 2009

'Thumbprint' van de zoon van Stephen King, Joe Hill, komt in een speciale editie. Het is een handgebonden exemplaar, in een traycase en gesigneerd bij Joe Hill. De productie van het boek kostte alleen al 300$ en er zijn er maar 52 van. Als je het boek wilt hebben (kost $400 exclusief shippingcosts) kun je de uitgeverij je interesse laten weten. Ze verwachten dat ze snel zijn uitverkocht, dus wees er snel bij. Mail (in het Engels) naar subpress@gmail.com en laat ze weten of je wilt betalen per credit card of PayPal, dan maken zij het verder in orde.
Subterranean Press over het boek: ‘It is not only a killer tale about the horrors from Iraq one young solider brings home with her, it's also possibly the nicest lettered chapbook we've ever done. The image at the left, showing the chapbook, but not the traycase, really doesn't do the production justice.’

donderdag 1 januari 2009

Gelukkig Nieuwjaar!


De Stephen King Fanclub wenst iedereen een heel gelukkig 2009!
(met lekker veel nieuwe uitgaven!)