zondag 29 maart 2009

Kings Things Extra online

Een Kings Things extra met een super prijsvraag staat nu online!
Win nu de nieuwste uitgave uit de Donkere Toren comic reeks!
Klik hier voor de Kings Things extra (alleen als je bent ingeschreven: gratis!)

woensdag 25 maart 2009

lezers lezen ook: Kleurenblind

Twee welbekende schrijvers hebben letterlijk hun krachten gebundeld: Nico De Braeckeleer en Kees Krick schreven elk een korte roman: ‘Helrood’ en ‘Sepia’. De twee verhalen worden gebundeld in de huiveringwekkende dubbelthriller ‘Kleurenblind’. Hiernaast zie je alvast de prachtige cover van het boek.
‘Helrood’: Na haar studies aan het conservatorium wil Kirsten zich ergens in stilte terugtrekken om op haar piano te componeren. Die rust vindt ze als conciërge van het gebouw van een voormalige psychiatrische instelling. Maar al snel wordt de vrede verstoord door de komst van helrode schimmen. Ze dwalen rond in het oude gebouw en zinnen op wraak om wat er jaren geleden is gebeurd…
‘Sepia’: Tijdens een fotosessie van fotograaf John sterft een model. Het lijkt op een ongeluk, maar als kort daarna opnieuw een fotomodel om het leven komt, blijkt er meer aan de hand te zijn. De mysteries stapelen zich op en steeds meer mensen lopen gevaar. En wat heeft Johns verleden met de sterfgevallen te maken?
Meer lezen over Nico en Kees en hun boek doe je hier! Het boek is onze supertip!

ISBN: 9789079552115 – uitgeverij Kramat – 208 blz. – 17,95 euro – verschijnt maart 2009. Het boek kan nu dus elk moment in de winkels liggen en we kunnen je het boek aanraden!!

Knowing Darkness: Artists inspired by Stephen King

Knowing Darkness: Illustrators, geïnspireerd door Stephen King.

Dit schitterende boek met kunstwerken van onder andere Michael Whelan, Berni Wrightson, Stephen Gervais en Zach McCain is nu via pre-order te bestellen bij Centipedepress

Een klein voorbeeld van de te verwachten tekeningen vindt je hier

dinsdag 24 maart 2009

De lange weg naar huis - prijsvraag

De tweede comic (De lange weg naar huis) uit de Donkere Toren serie is inmiddels verkrijgbaar. Even rennen naar de boekhandel dus...!
Of.. als je lid bent van Kings Things even geduld hebben. Want dan kun je binnenkort een prijsvraag in je mailbox verwachten, waarbij we - dankzij uitgeverij Luitingh - 5 stuks van het comicalbum mogen weggeven.

Nog niet ingeschreven voor het gratis mailing magazine Kings Things?
Snel doen dan! Je leest er hier meer over (inkijkexemplaar).

zondag 22 maart 2009

nieuwe najaarsboeken


Luitingh is van plan in het najaar de volgende boeken uit te geven: De Regelaars (poemapocket), Carrie, HET, Duma als midprice editie en het derde deel uit de donkere toren comic serie: Verraad. Meer informatie vind je op de boekenpagina's van deze boeken. Uiteraard is de site bijgewerkt met deze informatie.
Een overzicht van wanneer welke Nederlandse boeken uitkomen vind je hier.

donderdag 19 maart 2009

In The Deathroom


Hiernaast zie je de filmposter voor de korte film: In The Deathroom van Luke Cheney.
Deze dollarbaby is later dit jaar te zien op onze "fanclubdag" (waarover later meer informatie volgt).

woensdag 18 maart 2009

The Dead Zone - Seizoen 6

Op 18 juni a.s. kun je je verzameling dvd-boxen van The Dead Zone compleet gaan maken. Paramount brengt dan namelijk het zesde seizoen op DVD uit. In Nederland zijn de laatste paar seizoenen niet meer op tv geweest, maar in de VS was deze serie een enorm succes; het zesde seizoen is helaas wel het laatste in de serie...

dinsdag 17 maart 2009

King's Art

Er was al eerder sprake van maar het gaat er dus echt komen: Een schitterend boek met illustraties uit bijzondere Stephen King boeken, zoals limited editions en andere zeldzame uitgaven.

Centipede Press zal deze uitgave verzorgen. Het boek zal ruim 400 pagina's tellen en is 11 x 15 inches groot (plus ongeveer 20 pagina's met uitvouwbare bladen), alles in full colors.

Ook staan in het boek interviews met diverse illustrators, een voorwoord van Frank Darabont, film posters, en nog veel meer.

Om zeker te weten dat alle bijzondere illustraties in het boek komen bied Jerad van Centipede Press de kans om je favoriete afbeelding, die je graag in dit boek zou willen zien, door te mailen aan hem: jerad@centipedepress.com

Het gaat er ongeveer zo uitzien:

zondag 15 maart 2009

It & Pet Sematary in de remake

Fok.nl meldt vandaag:
Warner Brothers is bezig met een verfilming van It, het enge clownsverhaal van Stephen King. In 1990 was er al een korte tv-serie van gemaakt. Dat meldt de BBC vandaag. Het boek, meteen bij het uitkomen in 1986 een bestseller, volgt een groep jeugdvrienden die het als volwassenen moeten opnemen tegen de moordzuchtige clown Pennywise. De filmrechten hebben in de loop der jaren van heel wat bureauladen in Hollywood gewisseld, maar nu is scenarioschrijver Dave Kajganich (The Invasion) aangetrokken om het boek voor film te bewerken. Kajganich werkte toch al aan een bewerking van Stephen Kings Pet Sematary. Lezers van de Britse Radio Times noemden de driedelige tv-serie over It destijds het engste tv-programma aller tijden.
(met dank aan joeri)

maandag 9 maart 2009

Cain Rose Up

Helaas... Filmmaker Robert Kreh, die toestemming had gekregen om het korte verhaal Kaïn Stond Tegen Zijn Broeder op (Cain Rose Up) te verfilmen als dollar baby, heeft de stekker uit het project getrokken. Hij heeft maandenlang tevergeefs geprobeerd de financiën rond te krijgen, maar hij heeft niet voldoende geld bij elkaar weten te krijgen. Hij heeft uiteraard nog steeds toestemming van King om het verhaal te verfilmen: als hij in de toekomst dus alsnog van start wil gaan, kan dat nog steeds... Blijven hopen dus!

Overigens zijn twee andere jonge filmmakers ook bezig om dit verhaal als dollar baby te verfilmen, namelijk Jeven Dovey en Rob Livings.

donderdag 5 maart 2009

Dolan's Cadillac poster




Hier alvast een plaatje van de promotieposter van "Dolan's Cadillac". Het is waarschijnlijk nog niet de definitieve filmposter maar hij ziet er wel mooi uit. Voor meer info over deze film kun je onderstaande link aanklikken.


"Bag of Bones" in Maine?

Het ziet er naar uit dat de verfilming van "Bag of Bones" deze zomer begint. De kans is groot dat dit zal gebeuren in Maine, de staat waarin Stephen King woont. Regiseur Mick Garris en producer Mark Sennet willen proberen om via gouverneur John Baldacci en andere officiële instanties subsidie los te krijgen van de staat Maine. De film is geraamd op een kostenplaatje van $ 20 miljoen waarvan de helft gespendeerd zal worden in Maine.

De verfilming zou deze zomer kunnen beginnen. Het verhaal speelt zich af in een zomerhuisje aan het meer op een afgelegen deel van Maine, alwaar een schrijver die lijdt aan een "writersblock" steeds meer duistere geheimen ontdekt over zijn overleden vrouw.

maandag 2 maart 2009

dollar baby nieuws

Filmmaker Joe Leavell heeft toestemming gekregen om het verhaal In The Deathroom (In de doodskamer) uit Everything's Eventual (Alles is Eventueel) te verfilmen als dollar baby.
Joe is zelf een enorme fan van King, en hij is dan ook apetrots! Hij doet zijn uiterste best om zo trouw mogelijk aan het verhaal te blijven. En als voorproefje heeft hij ons alvast een kijkje op de set gegeven: kijk maar hiernaast!

Ook Ian Klink heeft een dollar baby gemaakt; Zijn film The Man Who Would Not Shake Hands (De Man Die Geen Hand Wilde Geven) zal later dit jaar te zien zijn op onze fanclubdag.
De film is gebaseerd op het verhaal uit Skeleton Crew (Duistere Krachten) en gaat over een man met een bijzondere gave; iedereen die hij aanraakt, sterft...
De filmposter zie je hiernaast.