zaterdag 30 mei 2009

Kings Things is back!

Het heeft een poos geduurd, en het heeft best wat voeten in aarde gehad voor deze Kings Things uiteindelijk weer online kon verschijnen. Onze secretaris, die Kings Things altijd maakt, is eindelijk zover hersteld dat zij rustig aan met Kings Things wil gaan starten. In deze Kings Things hebben we een bijzondere aflevering van The Missing King, en een mooi interview met een fan voor je in petto. Hoewel een aangepaste versie, (sommige vaste rubrieken zijn nog te bewerkelijk) hopen we dat je weer geniet van deze Kings Things!

Klik hier om de nieuwste editie te lezen (alleen voor ingeschreven fans).
Klik hier om je gratis in te schrijven voor Kings Things.

woensdag 27 mei 2009

Concordatie in juli!

De Concordantie, het boek van Robin Furth waaraan fans en crew met Luitingh hebben meegewerkt om deze in een Nederlandse editie uit te geven, staat nu op de agenda voor juli. Door diverse omstandigheden moest Luitingh de datum enkele malen verzetten. De Concordantie is een soort catalogus, waarin je alle (zeer uitgebreide) informatie m.b.t de Donkere Toren kunt opzoeken, en waarbij de pagina's en delen in de serie staan vermeld zodat je het stuk ook daadwerkelijk kunt lezen. Voorbeeld: zo kun je zoeken op Oy, het boek legt dan uit wat Oy is, wat bijzonderheden zijn van bijvoorbeeld het ras en zijn connecties met het viertal enzovoorts, en alle passages waarin Oy ter sprake komt staan genoemd. Niet alleen leuk om te gebruiken om op te zoeken, maar zeker ook om de informatie te lezen. Zo kom je achter heel veel dingen die je nog niet wist of vind je verbanden waar je nog nooit aan had gedacht!

dinsdag 19 mei 2009

Trailer Dolan's Cadillac

Op Dailymotion is de trailer voor de nieuwe bioscoopfilm Dolan's Cadillac neergezet.
Zo te zien wordt het weer een indrukwekkende film.
Pas echter wel op: de trailer bevat enorme spoilers als je het verhaal nog niet kent!
Je kunt de trailer hier bekijken!

vrijdag 15 mei 2009

Christian Bale in film van Kings meesterwerk De Donkere Toren

Enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat J.J. Abrams het boek ‘The Dark Tower’ van horrorkoning Stephen King zal gaan verfilmen. Vandaag is bekend geworden dat Christian Bale (waarschijnlijk) de hoofdrol zal gaan spelen.

Dit zei acteur Michael Sheen (‘Frost/Nixon’) op zijn Twitter-pagina. Toen hem gevraagd werd welke rol hij nog graag een keer zou willen spelen, antwoordde hij “Roland van Gilead, maar ik ben niet geschikt voor die rol. Ik heb gehoord dat Christian Bale ‘m gaat spelen voor J.J. Abrams”.

‘The Dark Tower’ gaat over een zogenaamde “gunslinger” (revolverheld), een antiheld genaamd Roland Deschain. Hij is de laatste van de lijn der gunslingers, en heeft zichzelf als doel gesteld het bereiken van een zekere Donkere Toren waar de kwade Randall Flagg heerst. Het boek bevat elementen van science-fiction, fantasy, het Wilde Westen, en horror. King heeft onder meer de legende van Koning Arthur, The Lord of the Rings, en ‘The Good, The Bad, and the Ugly’ als inspiratiebronnen genoemd. Het personage Roland is gebaseerd op het gedicht van de Engelse dichter Robert Browning, “Childe Roland to the Dark Tower Came”, dat gebaseerd zou zijn op een nachtmerrie die Browning ooit had.

King heeft in totaal zes vervolgdelen op ‘The Dark Tower’ geschreven, dus als de eerste film een succes wordt – en met een combinatie van Adams, Bale, en King zou dat toch moeten lukken – mogen we rekenen op een hele reeks aan spannende horrorfilms met de Batman-ster in de hoofdrol.

J.J. Abrams heeft gezegd dat dit project zich nog in een zeer pril stadium bevindt. Hij wil uiteindelijk samen met Damon Lindelof het script gaan schrijven. “We hebben onlangs de rechten voor de verfilming van ‘The Dark Tower’ gekocht,” vertelt hij. “Damon is nu uiteraard nog steeds bezig met (de tv-serie) ‘Lost’, en we hebben onlangs samengewerkt aan ‘Star Trek’. Hopelijk beginnen we meteen met ‘The Dark Tower’ als Damon klaar is met ‘Lost’.”

Lost & Stephen King

King's boek De Beproeving heeft 'model gestaan' voor de succesvolle serie LOST. Dit vertelden de makers van de serie in een interview. “There wasn’t a template for this type of show,” Cuse said. “The best thing for us was ‘The Stand,’ for its beautiful character writing more than the mythology. That’s why we owe a huge debut to Stephen King, for showing us the way.”
De bedenkers van LOST laten in de serie duidelijk merken dat ze King fans zijn. Zo bespraken "the others" het boek Carrie in hun boekgroepje in een aflevering in seizoen 3. De website Lostpedia staat vol met allerlei LOST-KING connecties!

woensdag 13 mei 2009

Inloopmiddag, gezellig en verrassend ...

We hebben de inloopmiddag in boekhandel Selexyz Donner in Rotterdam weer achter de rug. Het was een gezellige middag waarbij elf SK-liefhebbers lekker bij konden praten. Niet echt een grote opkomst dus, maar op inloopmiddagen hoeft dat ook niet: het gaat om de mogelijkheid om elkaar weer eens te zien zonder ver te hoeven reizen. Alhoewel er ook mensen waren die er twee uur reizen voor over hadden om langs te komen en tegelijk te shoppen in Rotterdam.
Verrassing van de dag was een heer van bovengemiddelde leeftijd die al jarenlang SK-liefhebber was maar onze vereniging nog niet kende. Bij toeval kwam hij bij onze tafel terecht en is gelijk enthousiast en fanclublid geworden!

Kortom, wat ons betreft komen er nog meer inloopmiddagen; misschien wel bij jou in de buurt!