zondag 28 november 2010

Kalender 2011 met kunst van Darek

De nieuwe kalender van Darek, met kunstwerken uit de Donkere Toren serie, is eind December/ begin januari weer verkrijgbaar. Net als vorig jaar beslaat de kalender 2 maanden per pagina, en is 21x35 centimeter. Ook nu weer gemaakt van fotopapier en er zit ook weer een ringband door, met een ophanghaakje. Prachtige kwaliteit! De kalender kost inclusief verzendkosten binnen Nederland (2,64) 16,95 euro.

Meer Darek foto's (ook van de kalender) vind je hier.

Reserveer je exemplaar* snel bij het winkeltje Stephen King Fans via de email: secretaris_sk07@stephenking.nl, want zodra de definitieve bestelling de deur uit is (5 december) is op gewoon echt op!

Zet in de mail je adresgegevens, en hoeveel kalenders je wilt bestellen. Je krijgt per mail een bevestiging. De betalingsgegevens krijg je doorgestuurd zodra de kalenders daadwerkelijk zijn afgeleverd vanuit Polen.


donderdag 25 november 2010

Kings Things december/januari online

De nieuwste Kings Things is weer online!
Met nieuws over de nieuwe uitgaven in 2011 (jawel, meer dan een!), de verfilming van de Donkere Toren en nog veel meer. Een prijsvraag waarbij weer een mooie prijs is te winnen, een verslag van de fanclubdag van 13 november j.l. en een aantal recensies van boeken en een dollarbaby. Als extraatje vind je een item met de naam 'Kings Empire' - een fotoshoot van alles des Kings!

Er is geen wachtwoord nodig; dus Kings Things is voor iedereen toegankelijk, maar alleen ingeschreven Kings Things lezers kunnen de prijs winnen bij de prijsvraag! Hoe schrijf je in? Als je je wilt inschrijven voor Kings Things mail je ons gewoon even! Gratis!

dinsdag 23 november 2010

Nóg een nieuwe King!

Terwijl we nog volop zitten te lezen in Aardedonker Zonder Sterren, is bekend geworden dat er op 17 februari 2011 nóg een nieuw King-boek uitkomt in Nederland.

Het boek heet 'Eenmalige Zonde' (vertaling van 'Morality'), en bevat ook het verhaal 'Blockade Billy' (vertaling van het gelijknamige verhaal).
Het is een soort tussendoortje, waar de prijs ook naar is: het boek kost slechts € 9,95.

De synopisis van 'Eenmalige zonde'
Een bejaarde, invalide predikant voelt dat zijn einde nadert. Op een dag roept hij de vrouw die hem verzorgt bij zich en vertelt haar van zijn verlangen: nadat hij jaren deugdzaamheid heeft gepredikt en zijn kudde voor dwalingen heeft proberen te behoeden, wil hij nu zelf wel eens ervaren hoe het is om te zondigen.
Hij biedt haar 200.000 dollar om in zijn naam een zonde te begaan. En de belastingdienst hoeft van niets te weten. De vrouw kan het geld goed gebruiken. Als zij haar patiënt helpt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn...

donderdag 11 november 2010

Dino de Laurentiis overleden


Filmproducent Dino de Laurentiis is vandaag overleden in Los Angeles. Hij is met name bekend met zijn films over de reuzengorilla King Kong, massamoordenaar Hannibal Lecter, Flash Gordon, Blue Velvet en Conan the Barbarian.

Kingfans kennen hem natuurlijk met name als producer van Sometimes They Come Back, Maximum Overdrive, Silver Bullet, Cat's Eye en The Dead Zone.
Hij is 91 jaar geworden.

Teasers Full Dark, No Stars

Nog even geduld: het nieuwe boek van Stephen King ligt bijna in de winkels. In Full Dark, No Stars ('Aardedonker Zonder Sterren' in het nederlands) staan 4 novellen. Om alvast een indruk te krijgen van deze novellen, zijn er 4 korte films gemaakt door Kings Amerikaanse uitgever. Je vindt ze allemaal op youtube, via de links hieronder:

1922
Big Driver
Fair Extension
A Good Marriage

Naast deze films is er ook nog een trailer gemaakt voor het boek zelf. Deze boektrailer vind je hier.

zaterdag 6 november 2010

Dark Tower - the movie

Op de website van NBC werd een pagina met ontwikkelingsprojecten voor komend jaar gevonden. In hoeverre dat weer wat zegt over de daadwerkelijke productie weten we natuurlijk niet maar er is op te lezen dat The Dark Tower een van de projecten is:
‘DARK TOWER, THE: Eerie, dreamlike, set in a world that is weirdly related to our own, The Gunslinger introduces Roland Deschain of Gilead, of In-World that was, as he pursues his enigmatic antagonist to the mountains that separate the desert from the Western Sea. Roland is a solitary figure, perhaps accursed, who with a strange singlemindedness traverses an exhausted, almost timeless landscape. The people he encounters are left behind, or worse—left dead. At a way station, however, he meets Jake, a boy from a particular time (1977) and a particular place (New York City), and soon the two are joined—khef, ka, and ka-tet. The mountains lie before them. So does the man in black and, somewhere far beyond...the Dark Tower.’

Universal Pictures en NBC universal television entertainment hebben de rechten voor 3 films en een tv-serie gebaseerd op de boeken, korte verhalen en comics van De Donkere Toren gekocht. Ron Howard zal de eerste film en het eerste seizoen regisseren, dat wordt geschreven door Akiva Goldsman. Dat men er nu echt mee bezig is staat dus wel vast. Op de site van comingsoon vonden we namelijk het goede nieuws dat de eerste film vooralsnog op de agenda staat voor 17 mei 2013. Je kunt de laatste vorderingen in de gaten houden op deze pagina.