dinsdag 28 februari 2012

Kings Things maart online!


Het voorjaar komt er alweer aan, en wij hebben last van opruimwoede! De prijzenbak zit overvol met recensieboeken, en moet dus dringend worden geleegd. Kijk snel verder in deze Kings Things, hoe je deze leuke prijzen kunt winnen!
Daarnaast willen we lezers de mogelijkheid geven om eens een verhaal in te sturen - jouw Overlevingsaantekeningen zullen we maar zeggen.
Ook staan we stil bij Stand by me. Het is namelijk 25 jaar geleden dat de film gemaakt werd, en het is interessant om eens te kijken waar al die jonge acteurtjes van toen terecht zijn gekomen.
Peter maakte een uitgebreide Dead Zone over Bag of Bones en Martine Bleyen maakte een paar prachtige composities, waarbij zij zich al liet inspireren door het verhaal Dr. Sleep, dat waarschijnlijk dit jaar nog in de vertaling uitkomt.
Natuurlijk zijn er weer recensies van boeken van andere schrijvers, nieuwtjes, de prijsvraaguitslag van de afgelopen maand, en is er weer een lekker moeilijke nieuwe prijsvraag. Danny schreef een recensie over de Dollarbaby Grey Matter en er is natuurlijk weer een vervolg in de stripserie van Dolans Cadillac, getekend door Richard Wouters.

Surf snel naar de nieuwste Kings Things! (of wordt gratis lid via de website; http://www.stephenking.nl/ - Kings Things)

donderdag 16 februari 2012

You can't kill Stephen King


In April gaat er een bijzondere film in première op het Lewiston Auburn Film Festival: You can't Kill Stephen King!

De film is een soort persiflage op de moderne horror-films en gaat over een vriendengroep die op vakantie gaat naar Maine, in de hoop om King te ontmoeten. Daar komen ze echter heel veel rare snuiters tegen, die allemaal zo uit een King-boek of -film lijken te zijn weggelopen...

De film zit natuurlijk boordevol met verwijzingen naar de boeken en films, en is dus een waar festijn voor King-liefhebbers!

De trailer vind je hier!

woensdag 1 februari 2012

De eerste Hongaarse Dollar Baby


De allereerste Dollar Baby uit Hongarije is ook een feit! Het verhaal "Mute" wordt op dit moment verfilmd door Gyöngyösi Zsolt. De Hongaarse titel is "Néma". De film is op dit moment in post-productie, en zal waarschijnlijk eind februari af zijn.

Je vindt meer informatie op de facebookpagina van deze Dollar Baby.